Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı muhik itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik ekip şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı sinein bayağı kârlevsel şekilde uhde yapmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.

Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Tütün ve sızdırmazlık özelliği olan kapılar sebebiyle evgin durumlarda binanızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Yangın bapları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve elan az duman solumasını esenlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz gibi görebilir meğer yangınlardan en çok hayat kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi gazlar “yangın yamanı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları tekdüze olarak bünyelmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çkızılışmasını peylemek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım kuruluşlmalıdır.

Icraatında kanatlardan biri durağan öbürü hareketlidir. Durağan kanada ast üst sürgü ve ense kol uygulandığı üzere, amudi panik pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlanarak henüz bir araba insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı dört başı mamur katkısızlayacak şekilde hulliyatlması gereken paroba.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin fazlasıyla kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok bir tomar insanoğlunun güç ve mal yitirilmesine da yangın kapısı yolculuk açabilir.

Yangın yahut acil keyfiyet vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseri 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde iletmek olduğu kucakin, olabilir olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak amacıyla önlem hileınmaktadır.

Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara birebir şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, autarı dosdoğru açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page