Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık cevaz olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dışa mevsuk açılan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın katı silsile yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetleme altına hileınması kolaylaşır ve elan fazla pert vermesi önlenir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrol altına kızılınmasına yardımcı olur ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda amelî açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, kullanım amacına ve ön skorsına nazaran tefavüt gösterebilir. Aşağıda, farklı tipteki binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması esenlanabilir.

Tüm yangın kasası ve kanatları yüksek kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra strüktürlabilecek sıva onarımı ve boya hizmetleri cihetiyle baplar hüsran görmez.

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu kapılar hariçya doğruca ve kolay açılabilen bünyeya sahiptir.

Eski yapılarda ve yangın merdiveni düzı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir. 

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle yanında daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas nedeni görev yitirilmesine mahiyet vermemesi ve daha az maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde bile Yangın kapısı istanbul tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page